Trendy w koloryzacji 2015

Jakie kolory włosów będą modne w 2015 roku? Czy ombre hair jest już passé? Nie bylibyśmy tego tacy pewni. Koloryzacja włosów wciąż jest na topie, co potwierdził Paris Fashion Week, a także Salon International 2014. Zobaczcie nowe spojrzenie na fryzjerskie trendy wg marki SENS.US, które pojawią się w 2015 roku.

Ombre było hitem ostatnich dwóch lat. Jest to koloryzacja, którą charakteryzuje duży kontrast pomiędzy odrostem a końcami. Nowe spojrzenie na ten trend lansował w Paryżu projektant Maxime Simoens. Jego modelki pojawiły się na wybiegu z odrostami w kolorach fuksji, kobaltu, pomarańczu i szmaragdu. Oczywiście kolorowe odrosty nie są absolutną nowością. Mogliśmy je zobaczyć już na pokazie MMC Studio podczas ubiegłorocznej edycji Fashion Week Poland, zaproponował je również Jean Paul Gaultier w trakcie prezentacji kolekcji na sezon jesień-zima 2012/2013. Kolorowe ombre było wówczas pewną ciekawostką, nikt nie traktował ten trend na poważnie. Wydaje nam się, że jednak tym razem będzie inaczej...

Podczas Salon International 2014 – jednych z wiodących w branży fryzjerskiej targów w Wielkiej Brytanii oraz Salon Look Internacional 2014 w Madrycie międzynarodowy team SENS.US zaprezentował swoją nowość w dziedzinie bezpośredniej koloryzacji, która ułatwi podążanie za wyznaczonymi trendami. Mogliście ją również zobaczyć na XVII edycji Targów Kosmetycznych i Fryzjerskich Uroda, które odbyły się w Gdańsku.

Uwolnij się z rutyny codzienności

Najnowszy trend w koloryzacji to możliwość kreowania coraz bardziej spersonalizowanych, wyjątkowych i wyrafinowanych efektów. Inspiracją dla niego stał się styl new punk chic, finezja, eklektyzm, wychodzenie poza schematy stylu punk, interpretowanego na nowo. Najbardziej ekstremalne kolory, takie jak niebieski czy zielony, od zawsze stanowiły granicę możliwości dla każdego technika, w związku z dużą niestabilnością tych odcieni i szczególnie skomplikowanym procesem ich uzyskiwania. Jakie rozwiązanie proponują zatem profesjonalni styliści marki SENS.US?

Na rynku pojawiła się nowa linia produktów TAB>U COLOR, włoskiej marki SENS.US. Celem nowej linii produktów jest wzbogacenie doświadczenia zawodowego fryzjerów i stylistów o nowe i niepowtarzalne wrażenia. Powstała ona również z myślą o klientkach salonów fryzjerskich, które szukają nowych przeżyć estetycznych. Badania nad technikami farbowania oraz posługiwaniem się farbami w stylizacjach profesjonalnych i casual doprowadziły do opracowania nowego mixu, prostego w użyciu, dającego ogromną paletę możliwości.

TAB>U COLOR to gama bezpośrednich farb, z którymi prosto i bezpiecznie, każdego dnia, możesz zmieniać swój image. To innowacyjna koncepcja wyrażania swojej osobowości kolorem. Dzięki niej będziesz na bieżąco z najnowszymi trendami w modzie.