SENS.US rozsyła tysiące pocztówek z wakacji!

SENS.US zainspirowany wakacyjną aurą postanowił zorganizować pierwszą tego typu niestandardową akcję marketingową, w której to rozsyła do klientów, jak i branżowych mediów gorące pozdrowienia wakacyjne!

Kto powiedział, że pocztówki są nudne i wyszły z mody? SENS.US przełamuje ten mit i wysyła tysiące „Wakacyjnych pozdrowień” do swoich klientów (salonów fryzjerskich) i branżowych mediów. W ten sposób marka chce nie tylko podarować odrobinę słońca, garść nadmorskiego piasku oraz relaksacyjny szum fal na małej karteczce, ale także promować swoją nową linię poręcznych kosmetyków TAB>U Travel do pielęgnacji włosów latem.

-Wakacje to czas i miejsce, w którym ograniczamy liczbę atakujących nas bodźców informacyjnych. Dla firm takich jak SENS.US to wyśmienita okazja, aby skuteczniej dotrzeć ze swoim przekazem do obecnych, jak i przyszłych klientów. Nie bez powodu wykorzystaliśmy więc jedną z najlepiej odbieranych drukowanych form marketingu spersonalizowanego, czyli pocztówkę. Poza okresem świąt została ona zupełnie zapomnianą formą przekazu komunikatu, a przecież koszta takiej kampanii są niewielkie. W dobie mediów społecznościowych pocztówka będzie stanowić element zaskoczenia, jak i wzbudzi w odbiorcy same pozytywne emocje. Warto podkreślić, że to również prawdopodobnie pierwsza tego typu niestandardowa akcja promocyjna w branży beauty z sektora profesjonalnych kosmetyków fryzjerskich – wyjaśnia Paulina Baer, specjalista ds. marketingu i PR w firmie SENS.US Polska.