Hair Strobing, czyli nowy trend w koloryzacji włosów

Na czym polega Hair Strobing? Czemu blogerki i celebrytki pokochały ten styl farbowania włosów? I jak uzyskać efekt rozświetlenia włosów w 3 minuty?

Najpierw było konturowanie, które weszło szturmem na rynek beauty i zdobyło serca gwiazd, makijażystek i rzeszy dziewczyn. Później przyszedł czas na maksymalne rozświetlenie twarzy, czyli makijaż w stylu strobing. Teraz nastała moda na strobing dla włosów! Fankami tej techniki farbowania, która polega na maksymalnym rozświetleniu włosów, są słynne modelki: Suki Waterhouse, Candice Swanepoel czy Gigi Hadid.

Na czym polega Hair Strobing?
To nic innego jak nowa wersja rozjaśniania włosów. Ogólnie mówiąc koloryzacja ta polega na nadaniu blasku tam, gdzie światło pada naturalnie (ta sama zasada tyczy się makijażu). Farbowanie takie wykonujemy w prosty sposób: nakładamy na włosy o dwa tony jaśniejszą i dwa tony ciemniejszą farbę, od naszego naturalnego koloru. Różnica pomiędzy strobingiem a standardowymi refleksami pozostaje nadal sprawą dyskusyjną. Choć dla nas Hair Strobing oznacza indywidualne podejście do klientki i spersonalizowaną koloryzację – nie ma jednej, takiej samej koloryzacji w tym stylu. Fryzjer musi zwrócić szczególną uwagę na kolor włosów, kształt twarzy i odcień skóry klientki. Tak, aby efekt końcowy wyeksponował miejsca, które w sposób naturalny lśnią od słońca.

Jeżeli zależy Wam na rozświetleniu włosów w stylu Hair Strobing w naturalny sposób, bez ich dodatkowego farbowania poznajcie nowość od marki SENS.US produkt rozświetlający – Booster Shine Conditioner z linii TAB>U Treat. Dzięki unikalnej formule, wzbogaconej roślinną keratyną, kolagenem i elastyną Booster Shine Conditioner ma głębokie działanie odżywcze, regenerujące, a co najważniejsze skutecznie przywraca maksymalny połysk włosom naturalnym i farbowanym, bez ich dodatkowego obciążenia. Szczególnie polecamy osobom, których włosy są suche i zniszczone, ponieważ pełna koloryzacja mogłaby dodatkowo je osłabić.

To nowość na rynku, która idealnie wpisuje się w trend Hair Strobing. Booster Shine Conditioner jest prosty w użyciu. Wystarczy na umyte i odciśnięte w ręcznik włosy rozprowadzić równomiernie produkt, za pomocą grzebienia, na całej długości włosów i ich końcach. A następnie odczekać 3 minuty i dokładnie spłukać włosy. W salonach partnerskich marki SENS.US – Salonach Prestigio możliwe jest wykonaniu zabiegu rozświetlającego „Gloss Shine” przy użyciu Booster Shine Conditioner.

Hair_Strobing__czyli_nowy_trend_w_koloryzacji_w_os_w.doc

doc | 14 KB

Hair_Strobing__czyli_nowy_trend_w_koloryzacji_w_os_w.pdf

pdf | 62 KB

TABU_Treat.png

grafika | 4 MB

Fotolia_60648613_Subscription_XXL.jpg

shutterstock_156376271.jpg

Booster_Shine_Conditioner.png

kolekcja_Aura_-_SENS.US.jpg

Jak przedłużyć kolor włosów farbowanych?

Prawda, że gdy mamy świeżo nałożony kolor na włosach to jesteśmy nim zachwycone? Na początku jest on intensywny, żywy, a włosy wyglądają na zdrowe i lśniące. Niestety z czasem ten efekt mija. Nie znajdziemy na świecie kobiety, która nie chciałaby przedłużyć żywotność koloru swoich włosów. Jak to zrobić? Istnieje kilka na to prostych sposobów.