Stardust - nowa kolekcja marki SENS.US

Kruchość i siła. Przeszłość i przyszłość. Bliskość natury i minimalizm formy. Nowa kolekcja, której autorem jest Dyrektor Artystyczny Luigi Martini oraz zespół Creative Team di Sens.ùs, przepełniona jest kobiecością pełną kontrastów - kobiecością, która intryguje i nie może pozostać niezauważona. Kolekcja Stardust marki SENS.US przenosi do świata zaawansowanych trendów strzyżenia i koloryzacji.

NIEOKIEŁZNANY DUCH – CARAVANSARY

W kolekcji Stardust pojawiają się dwa rodzaje kobiet. Żyjące w bliskości z naturą Caravansary, które cechuje niekonwencjonalny styl bycia, przywiązanie do natury oraz wolności. W tej części kolekcji wykorzystano silny kontrast tego, co starte i nowe - futurystyczne elementy zostały przeplecione afrykańskimi deseniami. Od odcieni piasku po nasycone barwy, zdobienia perełkami, grawerowaną skórę i ręczne malowidła – w konsekwencji moda Caravansary to nowoczesna, niepowtarzalna interpretacja stylu tribal-chic. W ten klimat pustyni i ducha bohemy zostały wpisane zdecydowane, destrukturyzowane cięcia, wyróżniające się kontrastami uzyskiwanymi przez golenie i przerwy. Wyraźne lub hiper-krótkie grzywki to must have dla kobiety Caravansary. Istotną rolę odgrywają precyzyjnie plecione upięcia. Kolory, pojawiające się zawsze z efektem odrostu, pochodzą z ciepłej palety, od kasztanów, jasnych odcieni miedzi po blondy. Najmodniejszymi kolorami fantazyjnymi w tym trendzie są z pewnością papaja, musztarda i koral.

WYRAFINOWANY MINIMALIZM – PURENESS

Z tym romantycznym duchem pustyni, w kolekcji Stardust zostały zestawione kobiety Purness, dla których wyrafinowany minimalizm i wyszukane detale stanowią jeden z najważniejszych elementów tożsamości – oziębłej, pozbawionej uczuć – odmiennej od tej, do której przywykliśmy w naszych czasach. Ten wizerunek silnej i zdeterminowanej kobiety, a jednocześnie kruchej kobiety tworzą minimalistyczne formy ubioru oraz makijaż nude look – czysta skóra, błyszczące usta oraz białe linie konturów oka. Włosy w stylu Purness to krótkie lub średnio-krótkie, bardzo graficzne cięcia. Zdecydowane formy i małe objętości, czyste linie tworzące eksperymentalny, geometryczny kontrast zostały dopełnione przez stopniowanie, grzywki oraz boczne kosmyki. W tej części kolekcji wiodą prym blondy w chłodnych odcieniach, czyste biele z pastelowymi wstawkami, mocne zestawienia ciemnych kolorów z efektami 3D. Wśród kolorów fantazyjnych, które pojawiają się jako wstawki, podnoszące atrakcyjność linii cięcia, największą popularnością cieszą się biel, Sci-fi Blue, akwamaryna, serenity i purple aluminium.

Kolekcja Stardust jest dowodem siły, która drzemie w kreatywnym wykorzystaniu eklektycznych zestawień inspirowanych kulturami przeszłości i przyszłości.

________________________________________________________________________
O styliście
Luigi Martini to międzynarodowy stylista i dyrektor artystyczny marki SENS.US. Kreator fryzur, nieustannie poszukujący nowych pomysłów, otwarty na wszystko, co niebanalne i ciekawe. Posiada siedemnaście lat doświadczenia w branży beauty. Pracował jako międzynarodowy stylista i instruktor dla wielu znaczących firm. To właśnie u niego szkoliły się obecne gwiazdy polskiej branży fryzjerskiej. Właściciel kilku salonów fryzjerskich we Włoszech, które odnoszą znaczące sukcesy. Jest cenionym ekspertem w branży. Uczestnik prestiżowych, znanych na całym świecie pokazów fryzjerskich oraz imprez edukacyjnych.

PosterStardust50x70-6.jpg

PosterStardust50x70-8.jpg

PosterStardust50x70-13.jpg

PosterStardust50x70-7.jpg

PosterStardust50x70-10.jpg

PosterStardust50x70-15.jpg

Koloryzacja, która oczaruje każdego

Magiczne kapelusze E-FORM to nowość roku 2016 w świecie fryzjerstwa. Wystarczy nałożyć je na włosy klientki, by uzyskać indywidualny efekt, który doda charyzmy wykonywanej koloryzacji i stanie się wyrazem prawdziwej fryzjerskiej fantazji. O tym innowacyjnym narzędziu fryzjerskim, pozwalającym uzyskać wyjątkowy efekt koloryzacji opowiada Małgorzata Wojda, instruktorka fryzjerstwa, ekspert marki SENS.US.